Vi skulle vilja använda en statistikkaka i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Samtycker du till det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Välfärdsteknik inom vård och omsorg 50 YHP

Vill du öka dina kunskaper och din kompetens gällande området välfärdsteknik? Då är du varmt välkommen att söka kortkursen Välfärdsteknik inom vård och omsorg.

Kursen riktar sig till personalgrupper inom vård och omsorg, till exempel undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och stödpedagoger. Den leds av erfarna lärare och gästföreläsare med specialistkompetens inom området välfärdsteknik.

Om kursen

Vård och omsorg blir allt mer digitaliserat och i samband med det ökar även behovet av kompetensutveckling hos personal gällande ny teknik. Välfärdsteknik möjliggör till ett kvalitetssäkrat arbetssätt i vård- och omsorgssituationer med syfte att främja trygghet, aktivitet, delaktighet och förlängt oberoende för den enskilde.

Innehållet i kursen ger fördjupande kunskaper inom välfärdsteknik och olika former av digitala stöd för tillämpning i vardagen. Kursen bidrar med kunskap, färdighet och kompetens till att kunna informera om välfärdstekniska lösningar, att handleda kollegor, brukare och anhöriga i användningen av tekniken. Kursen innehåller även områdesbevakning av teknikutvecklingen. Efter avslutad kurs kommer du bl.a. få med dig färdigheter till att kunna medverka vid implementering av välfärdsteknik inom vård- och omsorgsverksamheten.

Exempel på kursinnehåll:

  • Aktuell terminologi
  • Omvärldsbevakning, lagstiftning och regelverk
  • Etik och värdegrundsfrågor
  • Syftet med välfärdsteknik, säkerhet och integritet
  • Exempel på välfärdstekniska produkter och tjänster
  • Grundläggande IT- och systemkunskap kopplat till välfärdsteknik och e-hälsa

Så fungerar det

Utbildningen går på halvfart under 20 veckor. Studierna har ett upplägg bestående av 6 schemalagda lärarledda träffar via Zoom. Du tar del av den digitala undervisningen antingen hemifrån, eller på plats hos oss på Campus Västervik, där vi direktsänder föreläsningen till någon av våra föreläsningssalar. Anmäl din önskan om att sitta på Campus Västervik till: nova@oskarshamn.se

De digitala träffarna fylls med föreläsningar, gruppdiskussioner, seminarier, redovisning av studieuppgifter mm. Mellan de schemalagda digitala träffarna så arbetar du självständigt med inläsning av litteratur, inlämningsuppgifter, fallstudier, grupparbeten mm.

Läs mer på Novas webbplats

Sidan senast granskad den 9 september 2022